DVD Voloder održao godišnju skupštinu

DVD Voloder održao je 131. redovnu skupštinu na kojoj su osvrt na rad u protekloj godini predstavili predsjednik Zvonimir Kondres i zapovjednik Društva Filip Hojnik.

Tom prilikom podsjetili su kako DVD Voloder lani bilježi 35 intervencija na kojima je Društvo sudjelovalo u prosjeku s pet vatrogasaca. „Veći dio intervencija bio je uzrokovan poplavama i olujnim nevremenom koje su pogodile naše područje, na zahtjev zapovjednika VZG intervenirali smo kao ispomoć u Gornjoj Gračenici za vrijeme poplava, te u Donjoj Gračenici na požaru gospodarskog objekta. U 2023. godini naših sedam članova pohađalo je i uspješno završilo osposobljavanje za zvanje vatrogasac u organizaciji VZG“- naglasili su u Izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva te također istaknuli i posvećenost radu s natjecateljskim desetinama. „S djecom smo sudjelovali na ukupno 11 natjecanja i osvojili pet pehara. S muškom mladeži sudjelovali smo na osam natjecanja, a sa ženskom na 11 natjecanja, te osvojili devet pehara. Od rezultata ženske mladeži treba napomenuti i posebno pohvaliti osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju, te plasman i sudjelovanje na Državnom natjecanju. Sa ženskom ˝A˝ ekipom sudjelovali smo na tri natjecanja i osvojili dva pehara, čestitke ˝A˝ ekipi i voditeljici na postignutim rezultatima u tako kratkom roku“- istaknulo je vodstvo DVD-a Voloder te među ostalim uspješno realiziranim aktivnostima u prošloj godini izdvojilo i organizaciju tradicionalnog Memorijala ˝Molnar – Dolenčić˝.

Na skupštini usvojeni Plan rada za ovu godinu među ostalim aktivnostima predviđa rad na pomlađivanju i omasovljavanju društva mlađim članovima, rad na stručnom osposobljavanju te redovno provođenje školske i taktičke vježbe, vježbe za vatrogasna natjecanja te obuke članova sa postojećom opremom.

U okviru ove Skupštine uručena su priznanja članovima za višegodišnji aktivan angažman kao i uvjerenja o osposobljenosti te posebne zahvalnice članicama ekipe ženske mladeži za ostvareni izniman uspjeh na natjecanjima.

Među brojnim gostima, ovogodišnju skupštinu DVD-a Voloder pozdravili su saborska zastupnica Marijana Petir, predsjednik Županijske skupštine SMŽ Mato Fofić, gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom, predsjednik Mjesnog odbora Danijel Sučija,  predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Dražen Kocet i zamjenik zapovjednika Tomislav Jalžečić kao i voloderski župnik Marijan Štingl.