A1 Hrvatska d.o.o. u Popovači kreće graditi fiksnu mrežu- svjetlovodnu distribucijsku mrežu (SDM)

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska d.o.o. i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL PROJEKT d.o.o.

A1 Hrvatska d.o.o. tom prilikom je najavio izgradnju fiksne mreže, točnije svjetlovodne distribucijske mreže (dalje u tekstu: SDM mreža), koja će, kako je istaknuto, lokalnom stanovništvu omogućiti najsuvremeniju tehnologiju korištenja fiksnih telekomunikacijskih usluga, uključujući fiksnu telefoniju, niz različitih video sadržaja kao i širokopojasni pristup internetu (trenutna brzina je 2GB/s) u kojem je segmentu A1 Hrvatska među uvjerljivo vodećim operatorima u Republici Hrvatskoj.

„Izgradnja i korištenje suvremene komunikacijske mreže će značajno ubrzati realizaciju pružanja prvoklasnih usluga građanima“- naglasili su investitori te izvijestili kako se početak radova može očekivati u narednim tjednima.

U okviru ovog susreta istaknuto je da se SDM mreža gradi odnosno planira na način da je ista otvorenog tipa upravo u svrhu kako bi ostali operatori, ako za navedeno s njihove strane postoji interes, imali mogućnost priključenja na tu istu svjetlovodnu mrežu, a same objave gradnje se objavljuju i javno su dostupne na stranicama Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.