Županijsko natjecanje iz vjeronauka

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je 22. ožujka u Osnovnoj školi Braće Ribar u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su kancelar biskupije Janko Lulić, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko,  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Sisačko-moslavačke županije Robertina Štajdohar i ravnateljica škole Vesna Šebek.

Natjecanje je otvorio delegat sisačkog biskupa Vlade Košića, kancelar Lulić, uputivši svim natjecateljima riječi ohrabrenja i čestitavši im na dosadašnjem uspjehu. Kancelar se i osvrnuo na temu ovogodišnje olimpijade „Socijalni nauk Crkve“ poručivši kako je on neodvojiv od Isusovih zapovijedi ljubavi. „Socijalni nauk Crkve je konkretna ljubav prema Bogu i bližnjemu. Zato za vas imam jednu želju, a to je da ono što ste usvojili i usavršili učenjem, svakako pretočite i u konkretno djelovanje. To je prije svega da gajite ljubav prema Bogu kako biste mogli gajiti i iskrenu ljubav prema čovjeku“.

U natjecanju je sudjelovalo 7 ekipa osnovnih škola i 6 srednjih škola. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Vojnić, a treće OŠ Viktorovac iz Siska. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Tina Ujevića iz Kutine, drugo mjesto Gimnazije Sisak, a treće mjesto osvojila je SŠ Viktorovac iz Siska.

Na kraju natjecanja prigodne zahvalnice i pokloni uručeni su svim sudionicima, a svoju čestitku i zahvalu za sudjelovanje na natjecanju izrekla je predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko.