„Veličanstvene žene“ – su sve žene

U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je održana promocija knjige „Veličanstvene žene“ autorice Dunje Horvat. Promocija je organizirana u susret Danu žena, a progovara o tome kako je svaka žena na svoj način veličanstvena i kako to treba osvijestiti. Kod nekih žena to savršenstvo skriveno je zbog straha, prosudbi, neprihvaćanja sebe te ne izražavanja slobode. Upravo promovirana knjiga nudi i korisne savjete kako prihvatiti i zavoljeti sebe, što mnogim ženama nije jednostavno u svijetu visokih očekivanja, koja su nerealna i onemogućuju ženama njihov rast i razvoj.
 

Autorica je posebno naglasila preopterećenost žena kako na poslu, tako i kod kuće, jer se u našem društvu još uvijek od žene očekuje da bude jednako uspješna na svim poljima života. Upravo ova knjiga i kroz konkretne savjete koje nudi, može ženama pomoći kako bi usporile, kako bi se usmjerile na vlastite hobije i interese, te došle do samospoznaje koja je iscijeljujuća.

Dunja Horvat po zanimanju je prehrambena inženjerka i ayurvedska terapeutkinja koja se u Kutinu doselila nakon potresa u Petrinji gdje je godinama vodila udrugu Centar za osobni razvoj *Izvor*. Održava predavanja i vodi radionice koje potiču zdravlje, zadovoljstvo i bezbrižnost kroz opuštanje, učenje iscjeljivanja, iscjeljujući pokret i ples, zvuk i druge načine samospoznaje. Do sada je objavila osam knjiga te i dalje piše. U Kutini je osnovala Centar blaženstva za usavršavanje u svim područjima života.