Savjet mladih predstavio svoj rad Gradskom vijeću; najavili radionicu 23.03. u PUNK-u

Savjet mladih Grada Kutine na sjednici Gradskog vijeća podnio je vijećnicima izvješće o radu i predstavio planove za 2024. godinu. Zamjenik predsjednika Savjeta mladih, Matija Fuljatić, istaknuo je kako su u proteklom razdoblju nastojali potaknuti mlade na djelovanje, informirati ih, pratiti politike za mlade, te ih upoznati s raznim mogućnostima mobilnosti i ostalih praksi koje su namijenjene mladima.
Naglašeno je kako su se mladi dosta bavili i volontiranjem, osobito u manifestaciji Ljetna razbibriga u suradnji s Koordinacijskim odborom Kutina grad prijatelj djece. Među aktivnostima su istaknuli i obilježavanje važnih dana hrvatske povijesti, posjetili su Vukovar, sudjelovali u misnom slavlju u Zrinu… Ističu kako su održali sastanke i s ostalim udrugama mladih, Coma, Oko društva, Zelena Moslavina, te ostalim udrugama iz područja sporta i civilnog društva.  
U sljedećem razdoblju u planu im je sudjelovanje u sličnim aktivnostima namijenjenim mladima, od raznih sudjelovanja na raspravama i konferencijama koje u fokusu imaju rad mladih, do druženja, posjeta Škabrnji, te sportskim radionicama. Planiraju organizirati i koncert za maturante, te nastavljaju s volontiranjem.
Tom je prilikom ukazano na pitanja koja su mladima od velike važnosti, poput nedostatka igrališta kod SŠ Tina Ujevića za kojim postoji velik interes, želje mladih da se u srednjim školama uvedu kantine koje bi mogle promicati zdravu prehranu itd. Za izvješće o radu i najavljene planove dobili su podršku vijećnika.
Prva od aktivnosti u njihovoj organizaciji je besplatna radionica “Otkrij svoju karijeru” uz Lego Serious play koja će se održati u subotu 23.03. u Poduzetničkom inkubatoru sa početkom u 10 h.