Pravna klinika u Kutini 29. ožujka

U Kutini će 29. ožujka u zgradi gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 12 biti održana Pravna klinika. Tom će prilikom studenti Pravne klinike od 10-14 sati davati besplatne savjete za građane. Građani tom prilikom trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju vezanu uz njihov slučaj i svoj OIB, te se mogu s povjerenjem obratiti kliničarima za pravna mišljenja i savjete.

  Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane njihovih akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.
 U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već desetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.