Popovača tradicionalno izvrstan domaćin Telemach Dana sporta

Osnovna škola Zorke Sever iz Popovače i ove je godine bila domaćin mladim sportašima koji su se natjecali na Telemach Danu sporta. Treću godinu zaredom, koliko je ova škola domaćin natjecanja u sklopu Plazma sportskih igara mladih, sportski tereni bili su ispunjeni veseljem, natjecanjem i sportskim duhom.

Mlade sportaše u Popovači podržali su i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i civilno društvo Robertina Štajdohar, zamjenica ravnateljice Maja Rosavec i direktor natjecanja David Burburan.

„Telemach Dan sporta za naš Grad izuzetno je važan jer djeci podiže svijest o bavljenju sportom i upoznaju se s različitim sportskim disciplinama. Mi smo ponosni što Plazma Sportske igre mladih svih ovih godina dolaze u Popovaču, uključuju i okupljaju područne škole, potiču djecu na više sportskih aktivnosti, a kroz te aktivnosti djeca sport prihvaćaju i osvještavaju se o važnosti bavljenja sportom te se nadamo da će Popovača imati svoje predstavnike u Rijeci, na završnici. Posebno nam je drago što su u natjecanje uključene i najosjetljivije skupine djece“. – istaknuo je tom prigodom zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Matičari 1 i 2 kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Matičari 3 i 4 u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Fran Božiček i Nora Pavličević, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Mateo Kurtović i Petra Markotić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje te putuju na Državnu završnicu u srpnju u Rijeku.

Na Telemach Danu sporta sudjelovali su i učenici s posebnim potrebama koji su se izvrsno snašli u igri s loptom te zasluženo osvojili zlatne medalje.

U sklopu eventa djecu su educirali i predstavnici PU Sisačko –moslavačke u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te predstavnici Crvenog križa, koji su s djecom učili i vježbali pružanje prve pomoći.

Važnost korektnog i fair play navijanja Plazma Sportske igre mladih ove godine potiču i nagrađuju posebnom nagradom, a djeca iz Popovače svake se godine istaknu srčanim bodrenjem svih natjecatelja.