Održane redovna i izborna skupština DVD-a Stružec

DVD Stružec održao je proteklog vikenda 131. redovnu godišnju kao i izbornu skupštinu na kojoj je za novog zapovjednika Društva imenovan Marko Tišljar, a za zastupnika u Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Popovače Drago Pintarić.

Predstavljajući Izvješće o radu Društva u prošloj godini, predsjednik Ivan Tihomir Tušek podsjetio je da ono broji ukupno 172 člana. „DVD Stružec također broji 32 operativna vatrogasca odnosno 17 veterana. Danas zapošljavamo 14 djelatnika i uspješno izvršavamo sve ugovorene obveze iz gospodarskih aktivnosti. Tijekom protekle godine odradili smo 82 vatrogasne interevencije, među kojima se najveći dio njih odnosi na sanaciju posljedica olujnog nevremena. Kontinuirano ulažemo u nabavu opreme i trenutno vozni park našeg DVD-a operativno broji 17 vozila među kojima je 13 vatrogasnih kamiona“- naglasio je Tušek te istaknuo i uspješnu djelatnost servisa vatrogasnih aparata koja se planira širiti. U okviru Skupštine podsjetio je na realizirano obilježavanje obljetnica, sudjelovanje u vatrogasnim vježbama kao i na stručnim skupovima i edukacijama. Prošla je godina, kako ja naglašeno, za DVD Stružec bila nešto manje aktivna u segmentu natjecanja, no to se planira ove godine intenzivirati. U okviru usvojenog Plana rada za ovu godinu ističe se, među ostalim, i nadogradnja vatrogasnog doma čije se financiranje planira realizirati iz sredstava EU fondova. Na skupštini su uručena priznanja članovima za dugogodišnji aktivni angažman u Društvu kao i za posebnu požrtvovnost u određenim aktivnostima.

Ovogodišnju Skupštinu DVD-a Stružec su među ostalim gostima pozdravili gradonačelnik Josip Mišković, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, zapovjednik Vatrogasne zajednice SMŽ Marijo Paluh kao i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Dražen Kocet.