Od jeseni s radom počinje Katolička gimnazija u Popovači, upisi u tijeku

Sisačka biskupija u postupku je osnivanja Katoličke gimnazije u Popovači koja će s radom započeti u novoj školskoj godini 2024./2025.  Ova škola zaokružen je odgojno-obrazovni projekt prožet kršćanskim i ljudskim vrijednostima.

„To je zapravo veliki korak za ovo područje, jer djeci se daje mogućnost da upišu jedan kvalitetan srednjoškolski program u svojem gradu ili okolici. Nastava prati redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti i obrazovanja, a nakon završetka obrazovanja učenici se mogu upisati na fakultet po izboru. Cilj nam je da to bude škola izvrsnosti i da se uz obrazovni dio afirmiraju i katoličke vrijednosti. Škola će tako imati svog duhovnika i provodit će projekte koji će upotpuniti taj obrazovni program.“ – istaknuo je ravnatelj škole vlč. Josip Bulat.

Kako je pojasnio vlč. Bulat, planira se krenuti s radom u jednom razrednom odjeljenju s maksimalno 22 učenika. „Želimo poručiti da nam je važno da se što kvalitetnije vrši obrazovni proces. Cilj nam je osigurati individualni pristup nastavnika svakom učeniku te potaknuti razvoj kreativnosti i darovitosti kod učenika. Uz te manje razrede siguran sam i da će atmosfera biti intimnija, obiteljska i da će se djeca osjećati zaista ugodno u našoj Katoličkoj gimnaziji. Pozivam stoga sve zainteresirane, nemojte imati straha, dođite, očekujemo vas“ – poručuje vlč. Bulat.

Za predbilježbe i dodatne informacije potrebno je kontaktirati vlč. Bulata putem telefona na broj 055/658-008 ili putem e-maila na gimnazija@biskupija-sisak.hr.