Napreduju radovi na izgradnji pješačke staze u Podbrđu

Do početka kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze pješačke staze kroz Podbrđe. Riječ je o projektu od iznimne važnosti, a čiju su realizaciju stanovnici napokon dočekali.

Budući da se kroz ovo naselje proteže vrlo prometna županijska prometnica koja spaja Popovaču i Sisačko-moslavačku županiju s Podgarićem i Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković, to je jedna od većih investicija u ovoj godini.

„Ukupna dužina ove pješačke staze je oko 1,5km. Za tu će namjenu grad izdvojiti oko 380 tisuća eura. Prva faza, u sklopu koje se trenutno odvijaju radovi polaganja rubnjaka i navoženja posteljice odnosi se na dionicu od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice do skretanja za Vodenički i Vinogradarski brijeg. Riječ je o vrlo zahtjevnom terenu stoga je bilo potrebno odraditi sustav odvodnje te izgraditi potporni zid.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković i zaključio kako je izgradnja ove pješačke staze od izuzetne važnosti budući da je sama prometnica izuzetno uska.

„Širina pješačke staze bit će 1,5 m. Nažalost, nismo imali više mjesta da izgradimo i biciklističku stazu. Uz ovaj projekt vežemo i određeno proširenje asfaltnog kolnika ceste koja je dosta opterećena, jedan prometni trak tako će biti će širine 2,75 m.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Radove na prvoj fazi izvodi tvrtka Lonja Strug. Za sada dinamika radova uglavnom je zadovoljavajuća te se svi nadaju kako će oni biti završeni do 1. kolovoza.