„Ježeva kućica“ tehnikom kamišibaj u PŠ Repušnica

U sklopu inovativnog projekta “Ježeva kućica” koji se provodi pod okriljem Pučkog otvorenog učilišta Kutina, učenici razredne nastave Područne škole Repušnica doživjeli su jedinstveno iskustvo putovanja kroz priču uz tehniku kamišibaj. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, a započeo je 14. ožujka 2024. godine upravo ovom izvedbom.

Voditeljica Odjela za kulturu POU Kutina, Jasminka Molnar, predstavila je učenicima priču Branka Ćopića “Ježeva kućica” koristeći se tehnikama kamishibai kazališta, malom drvenom pozornicom i zvukovima Tongue drum instrumenta. Priča je to kroz koju učenici uče kako cijeniti vlastiti dom, bez obzira kakav on bio. Na to su se nadovezali i kreativni zadaci prilagođeni dobi učenika koji uključuju kreativne radove, ali  i pokret i ples, a koji su svi imali priliku predstaviti.


  – Projekt “Ježeva kućica” među ostalim potiče ljubav prema književnosti, umjetnosti i zajedničkom stvaranju. Ovakve inicijative ne samo da obogaćuju obrazovno iskustvo djece, već i jačaju povezanost između škole, kulture i lokalne zajednice. Upravo su takvi projekti ključni za njegovanje budućih generacija osnaženih kreativnošću, empatijom i suradnjom – ističe voditeljica projekta Jasminka Molnar.