DVD Donja Vlahinička održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Vlahinička održalo je redovnu godišnju skupštinu.

“U svojoj 68. godini rada i djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Vlahinička izražavamo zadovoljstvo što smo još jedan period u našim aktivnostima odradili u okviru mogućnosti koje su nam bile na raspolaganju.

Sve je to bilo popraćeno radom i aktivnostima s ukupno 59 naših evidentiranih aktivnih članova koji su ovisno o svojoj dobroj volji i mogućnostima dali i svoj različit doprinos tokom godine. Gledajući strukturu članstva brojimo tako 10 operativnih s liječničkim pregledom, 31 pričuvna, 1 utemeljitelja i 17 članova mladeži. Od toga brojimo 2 časnika 1. klase, 1 časnika, 3 dočasnika 1. klase, 3 dočasnika te 24 ispitana vatrogasca i vatrogasca 1. klase. Naš član Marin Kržak je uspješno završio tečaj za dobrovoljnog vatrogasca.

Operativno gledano Društvo je osposobljeno i opremljeno za izlazak na bilo koju intervenciju kojih u 2023. godini na svu sreću nije bilo pa o tome nemamo izvješća.

Okoliš oko doma održava Grad Popovača na čijem se trudu zahvaljujemo, no ponekad i sami očistimo i uredimo prostor oko istoga kada je to potrebno. Još ćemo jednom spomenuti pomoć Grada Popovače oko uređenja prostorije za sastanke, kompletne promjene krova na domu i sadašnju inicijativu rješavanja grijanja i klime u prostoru doma.

E sad malo šire izvješće o snažnijem angažmanu naših članica i članova u natjecateljskome dijelu sa kojim se ovo društvo uvijek isticalo. Osim rada sa ekipama djece aktivno se u natjecateljski dio uključuje i ženska A ekipa što smo i najavili na prošlogodišnjoj skupštini. DJECA M i Ž su izašla na ukupno 9 natjecanja te osvojila sljedeće značajnije rezultate: Županijsko natjecanje 1. mjesto, Kup Antun Brlaković 2. mjesto 4. mjesto koordinacija središnje Hrvatske u Karlovcu i 2. mjesto u Voloderu. Za žene A bismo mogli reći da su u prvoj godini nakon poduže stanke zapravo briljirale pa su tako na 4 natjecanja ostvarile sljedeće rezultate: Johovec 1. mjesto, Donja Gračenica 1. mjesto, Bobovica 1. mjesto i prijelazni pehar te Veliko Svinjičko 3. mjesto. Aktivno smo sudjelovali na svim sjednicama predsjedništva i zapovjedništva VZG Popovače te ostalim aktivnostima i događanjima koje je provodila zajednica“ – stoji u Izvješću U .O. i Zapovjedništva za proteklu godinu.

Što se tiče planova za 2025. godinu oni obuhvaćaju provođenje svih potrebnih aktivnosti prema statutu i zakonu o vatrogastvu, redovnu kontrolu opreme i sredstava za intervencije, nabava one opreme koja nedostaje, rad na daljnjem osposobljavanju i školovanju članstva, odazivanje na sve taktičke vježbe i postavljene zadaće, pripreme za natjecanja u skladu s mogućnostima i potrebama, suradnja s mjesnim i gradskim strukturama, kao i s prijateljskim DVD-ima te organizacija 2. po redu Kupa natjecanja.

Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Josip Mišković koji je ovom DVD-u poželio sreću u daljnjem radu.