Blagdansko uređenje

Ususret uskrsnim blagdanima i ove je godine u organizaciji popovačke Turističke zajednice, a u suradnji sa Popovačkom udrugom „Moslavački štrk“, prigodno ukrašeno gradsko središte.

Uskrsne dekoracije potavljene su na tri lokacije u gradskom središtu- na kružnom toku u centru grada, u dvorištu Crkve sv. Alojzija Gonzage te na Trgu II. ispred Doma kulture kojeg krasi nova velika pisanica koju su tradicionalno oslikali članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“. „Ove godine novo uskrsno jaje obilježava bogato etno ruho. Inače, riječ je o sedmoj po redu velikoj popovačkoj pisanici. Jedna je postavljena na prostoru NPB „Dr. Ivan Barbot“, tri su pozicionirane u središtu Popovače, dok su tri tzv. „popovačke pisanice prijateljstva“ darovane 2021. godine gradovima Sisku, Petrinji i Glini u znak suosjećanja sa građanima Županije koji su pretrpjeli veliku štetu od razornih potresa“- podsjetila je predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić upoznajući gradonačelnika Josipa Miškovića s idejama vodiljama i odabiru motiva pri oslikavanju nove pisanice.

Gradonačelnik je ovom prilikom izrazio srdačnu zahvalu na angažmanu u obogaćivanju blagdanskog ugođaja članovima PULS-a „Moslavački štrk“ i djelatnicima Turističke zajednice.