97. skupština DVD-a Repušnica

DVD Repušnica u 2023. godini ostvario je zapažene rezultate. U društvu su osobito ponosni na uspjehe mladih vatrogasaca. Ekipa ženske mladeži na Državnom je prvenstvu osvojila 12. mjeto. DVD Repušnica okuplja 180 članova, gotovo polovica članova su djeca i mladež. Istsaknuto je to na 97. redovnoj godišnjoj skupštini društva.
Zvonimir Rumbak, predsjednik društva, naglasio je uspješan rad s djecom i mladima te je izrazio zadovoljstvo što je DVD Repušnica godinama dobar domaćin gradskog vatrogasnog natjecanja djece i mladeži. To je najmasovnije okupljanje djece na području grada Kutine. DVD Repušnica prošle je godine organizirao i 5. KUP DVD-a Repušnica za djecu i mladež.
Predsjednik DVD-a je dodao kako su se vatrogasci Repušnice iskazali i u vatrogasnim i tehničkim intervencija te je rekao kako se redovito raditi na osposobljavanju vatrogasaca, održavanju i zanavljanju vatrogasne opreme.
Zapovjednik DVD-a Repušnica Berisla Novak dodao je kako su vatrogasci iz Repušnice prošle godine sudjelovali u 27 raznih intervencija. U društvu je 10 operativnih vatrogasaca. Zapovjednik je istaknuo kako se posebna pažnja u društvu daje uvježbavanju i osposobljavanju pa su tako prošle godine 2 člana DVD-a Repušnica uspješno položili ispite za vatrogasca-bolničara, a dva su vatrogasca stekli zvanje voditelja vatrogasnih intervencija. Zapovjednik Berislav Novak izrazio je zadovoljstvo radom djece i mladih te im je čestitao na zapaženim rezultatima na brojnim vatrogasnim natjecanjima.
DVD-u Repušnica čestitali su i zahvalili u ime gradonačelnika Kutine izaslanik Robert Kolenc, u ime VZG Kutine Tomislav Špičak te predstavnici prijateljskih DVD-a.