Ugradnja dizala u NPB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača

U Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača počeli su pripremni radovi na ugradnji vanjskog panoramskog dizala uz zgradu VII. Odjela za gerontopsihijatriju.

„Zahvaljujući Sisačko-moslavačkoj županiji krenuli su ovi radovi koji će puno značiti za našu bolnicu, jer se na ovom odjelu liječe teže bolesni pacijenti koji se otežano kreću. Odlučili smo se na vanjski lift, jer time nismo smanjili unutarnji prostor odjela“ – rekla je Marina Kovač, ravnateljica NPB Dr. Ivan Barbot Popovača.

Radovi su započeli izgradnjom pristupne ceste koja će omogućiti pristup sanitetskim vozilima do dizala, a ugradnjom dizala znatno će se poboljšati kvaliteta usluge pacijentima, ali i olakšati rad medicinskog osoblja. Vrijednost radova, koji se financiraju iz županijskog proračuna, iznose 261.102,06 EUR s PDV-om.

„Iako je prioritet obnova objekata oštećenih u potresu, potrebno je kontinuirano ulagati i u nadogradnju i dodatno poboljšanje uvjeta u svim našim zdravstvenim ustanovama. Važno nam je našim pacijentima omogućiti najkvalitetniju zdravstvenu skrb, a zdravstvenim djelatnicima još bolje uvjete rada“- istaknuo je župan Ivan Celjak.