U nedjelju se održavaju Izbori za Vijeća mjesnih odbora u Velikoj Ludini

U nedjelju, 3. ožujka, održat će se Izbori za Vijeća mjesnih odbora na području Općine Velika Ludina. Po prvi puta, izbori će se provoditi u 10 umjesto dosadašnjih 12 naselja, budući da je dosadašnji Mjesni odbor Ludinica pripojen Gornjoj Vlahiničkoj, a Grabričina Ruškovici.

Kako je pojasnio načelnik Dražen Pavlović, za Vijeće Mjesnog odbora Mustafina Klada nije pristigla niti jedna kandidacijska lista te se izbori u tom naselju neće provesti, odnosno, to naselje u sljedeće četiri godine neće imati Vijeće.

Za Vijeća Mjesnih odbora Vidrenjak, Ruškovica i Gornja Vlahinička pristigla je samo kandidacijska lista HDZ-a, u Mjesnim odborima Kompator, Mala Ludina, Velika Ludina i Grabrov Potok građani će birati između kandidata HDZ-a i HSP-a, u Okolima između kandidata HDZ-a i Nezavisne liste grupe birača čiji je nositelj Mihael Gorički, a u Katoličkom Selišću između kandidata HSP-a i SDP-a.

Vijeće Mjesnog odbora Velika Ludina i Vidrenjak broji po 5 članova, dok u preostalih 8 Vijeća ima po 3 vijećnika.

Iz Općine Velika Ludina pozivaju stanovnike da u nedjelju, 3.ožujka, od 7 do 19 sati iskoriste svoje građansko pravo i izađu na izbore za Vijeća mjesnih odbora.