Josipa Pavičić predstavila knjigu: „Ja, pa ja i opet ja!“

Kako živjeti s narcisoidnom osobom, kako prepoznati da je vaš partner ili partnerica narcisoidan, kako izaći iz takve veze – odgovore daje Josipa Pavičić u svojoj novoj knjizi: „Ja, pa ja i opet ja!“. Josipu Pavičić poznajemo kao TV voditeljicu i spisateljicu, a danas podučava i tehnike samorazvoja među kojima je posebno angažirana na problemima izlaska iz veze s narcisoidnom osobom.


 Naslov knjige „Ja, pa ja i opet ja!“ već puno govori, a knjiga je nastala temeljem osobnog iskustva života s narcisom. – Osobe su to koje se ispočetka vješto skrivaju, izazivaju sažaljenje i empatiju, djeluju tople i lako zadobivaju povjerenje žrtve, no to samo potvrđuje da je riječ o kraljevima manipulacije – među ostalim objašnjava autorica knjige. Ističe kako su narcisoidne osobe ljudi siromašni emocijama te kako za njih teško da ima pomoći. No, oni su oko nas i svakoga dana narcisoidne osobe negdje potiho ugrožavaju samopoštovanje i integritet iskrenih i naivnih ljudi. Kada govori o narcisima autorica ističe kako su oni u većem postotku muškarci, no naravno ima i narcisoidnih žena.


  Josipa Pavičić u knjizi pruža i tehnike samopomoći i prevladavanja iskustava s narcisima, a među prvima ističe opraštanje, prvenstveno samima sebi.
 Ovo je druga knjiga Josipe Pavičić predstavljena u Kutini, naime predstavila je i knjigu „6 milimetara“ o raku dojke, temeljenu također na stvarnom životnom iskustvu.
 U ime Grada Kutine promociji je prisustvovala pomoćnica pročelnika za dr. djelatnosti, Kornelija Marošević.