Josipa Pavičić gostovala u Knjižnici i čitaonici Popovača

U Knjižnici i čitaonici Popovača održana je promocija knjige Josipe Pavičić „Ja, pa ja i opet ja“.

Autoricu je tom prigodom predstavila i okupljene pozdravila ravnateljica Ivana Vlašić.

Josipa Pavičić višegodišnja je trenerica tehnika za samorazvoj, voditeljica radionica i predavanja te autorica više izdanih knjiga u kojima je iskreno progovorila o osobnoj borbi s teškom bolešću te praznini i tuzi koju nosi razvod braka, svojevrsni gubitak (u) ljubavi.

U ovoj, novoj knjizi, „Ja, pa ja i opet ja“ pomno proučava narcisoidnu osobnost, taj neizlječiv i često za okolinu razoran poremećaj s kojim se danas sve češće susrećemo u svim životnim područjima.

Brojna publika s oduševljenjem je pratile njezine tehnike i alate kako prepoznati narcise, nositi se s njima  i pomoći sebi s ciljem preživljavanja njihove katastrofalne osobine.

„Kod takvih se osobnosti nikada ne podudaraju riječi i djela. Oni jedno govore, a drugo rade. Kad vam netko šalje pomiješane poruke, tu je i obožava vas, pa malo nestane, pa se ne javi, pa se javlja. Shvatite to kao upozorenje!“ – istaknula je Josipa Pavičić te upozorila kakve žrtve biraju narcisi.

„Zabluda je da su to sve neki slabići, ali je istina da će narcis učiniti sve da ih oslabi. Narcisa će zainteresirati svi oni od kojih može imati bilo kakve koristi – emocionalne, materijalne, fizičke, svi oni koji će mu pružati mnogo pažnje, na bilo koji način, jer se zbog te pažnje, potvrde i energije on osjeća moćno.“ – pojasnila je autorica.

Osim korisnih informacija o prepoznavanju narcisoidnosti koja kao ozbiljna epidemija oblikuje naše društvo, pažnju prisutnih zaokupile su ilustracije stvarnim pričama s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti.

Knjiga koju je recenzirala psihijatrica dr. Ana Pavlović, što potvrđuje i njezinu kvalitetu, na promociji u Popovači rasprodana je do posljednjeg komada.

Promociju su pratili i predstavnici grada, gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predstavnici Gradskog vijeća.