Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o potrebama mještana Gornje Gračenice

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Josip Vlašić (HSP) koji je i predsjednik Mjesnog odbora Gornja Gračenica, interes je iskazao za ulaganja u to naselje.

„Mještane zanima kada se može očekivati početak radova na rekonstrukciji pješačke staze, te postoji li pomak u rješavanju problematike plavljena od strane Hrvatskih voda“ – pitao je vijećnik.

„Pješačka staza rekonstruirat će se u 4 faze, a prva je planirana u ovoj godini. Ti će radovi obuhvatiti izgradnju pješačko-biciklističke staze na oko 1200m, od Skočića do Starog puta. Imamo građevinsku dozvolu, trenutno se provodi javni natječaj za izbor izvođača i nadam se da ćemo tijekom proljeća krenuti s radovima“ – rekao je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković te pojasnio kako se na faznu rekonstrukciju odlučilo zbog velike ukupne dužine, od oko 8km, a što iziskuje i značajna financijska sredstva. Fazno se taj projekt planira realizirati kroz 3-4 godine. Vezano uz problem s plavljenjem, gradonačelnik je napomenuo kako je već bilo nekoliko pokušaja rješavanja tog problema. „Odrađeni su određeni zahvati od strane Županijske uprave za ceste i grada, a sada preostaju još aktivnosti Hrvatskih voda. Prema njihovom prijedlogu, iza kuća iskopao bi se kanal koji bi spriječio dolazak vode, a kako ne bi došlo do bujica. Tu očekujemo i suradnju stanovnika budući da bi se kanal trebao kopati preko privatnih čestica.“ – pojasnio je Mišković i najavio skorašnje održavanje zbora građana temeljem čijeg bi se dogovora konačno krenulo sa spomenutim zahvatom.

Gradonačelnik je vijećnika informirao i o aktivnostima vezanima uz most u Ulici Luka.  Prema dogovoru s Hrvatskim vodama, to bi poduzeće trebali pripremiti opločenje korita, a grad bi potom trebao izvesti novi most budući da se stari urušio uslijed bujica.