Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o izgradnji novog parkirališta i novog vrtića

„Kada se može očekivati završetak novog parkirališta u centru Popovače i kako teku sami radovi?“ – pitao je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Andrija Ričko (HSLS).

„Sve investicije koji se trenutno realiziraju u centru Popovače, parkiralište, nova Gradska uprava i Trg I, trebale bi biti gotove do obilježavanja Dana grada, odnosno do sredine lipnja. Među investicijama čiji se završetak jedva čeka je i spomenuto novo parkiralište. Zbog vremenskih uvjeta rok je produžen do kraja travnja. Radovi su pri kraju, uskoro slijedi asfaltiranje.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Vijećnik Ričko upitao je i kako teče dinamika projekta izgradnje novog dječjeg vrtića.

„Grad je dobio odluku o sufinanciranju vrtića u vrijednosti 2,3 milijuna eura od strane NPOO-a, a što zadovoljava polovicu ukupne vrijednosti. Za taj projekt imamo idejno rješenje prema kojem je predviđena izgradnja paviljonskog tipa u 6 nevezanih objekata, a u kojima bi bili smješteni prostori samih skupina, kuhinje i tehničke službe. Takav tip izgradnje ostavlja nam mogućnost da u budućnosti taj vrtić možemo prema potrebama i dograđivati.“ – istaknuo je gradonačelnik Mišković i napomenuo kako se nada da će Grad do kraja godine prikupiti svu potrebnu dokumentaciju te da će se tijekom sljedeće godine započeti radovi. „Izgradnjom tog vrtića ćemo riješiti sve potrebe naših mladih sugrađana, to nam je jedan od prioriteta kako bi zadržali mlade obitelji te kako bi se Popovača nastavila razvijati“- zaključio je Mišković.