Gradsko vijeće Popovače ponovno aktualiziralo temu nedostatka pedijatra

„Ima li novosti po pitanju dolaska pedijatra u Popovaču?“ – upitao je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Branko Gregurek (HDZ).  Vijećnik je naveo i kako sve veći broj djece odlazi kod pedijatra u Križ stoga ga zanima postoje li naznake da se taj problem uskoro riješi.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je napomenuo kako je zdravstvena zaštita na području Grada pod ingerencijom Sisačko-moslavačke županije te kako je situacija u kojoj se trenutno građani nalaze samo dokaz kolapsa zdravstvenog sustava. „Čovjek koji je proslavio 82. rođendan i pokriva nekoliko ordinacija činjenica je koja nam dovoljno govori o stanju u kojem se nalazi pedijatrija.“ – pojasnio je Mišković te potvrdio kako se o pronalasku rješenja za ovaj problem razgovara gotovo na dnevnoj bazi.

„Lokalna samouprava ukoliko želi bolje pedijatrijske usluge mora posegnuti za financijski sredstvima. Dakle, ako želimo pedijatra na svom području moramo se u to uključiti financijski.“ – rekao je gradonačelnik i napomenuo kako je Grad po tom pitanju već obavio nekoliko razgovora.

„Ideja je da Grad Popovača dodatno plati pedijatra koji želi uz svoj redovan posao doći u Popovaču i nadopuniti sadašnji rad pedijatrijske ambulante, a kako bi se zadovoljile sve potrebe djece. Trenutno se pregovara s dvije pedijatrice koje bi povremeno, u terminima kada im to odgovara, na 4 sata dva puta tjedno dolazile u Popovaču raditi. Mi smo spremni to platiti kako bi podigli standard naše zdravstvene zaštite jer nam je nužno da nam pedijatrijska služba u potpunosti funkcionira. Ne možemo stalno prebacivati lopticu na nekog tko je za to zadužen stoga to planiramo odraditi vlastitim sredstvima.“ – zaključio je gradonačelnik Mišković.

Predstavljeno rješenje trebalo bi biti na snazi dok se sa specijalizacije ne vrati liječnica koja je izrazila želju za radom u ovoj sredini. Riječ je o vremenskom periodu od oko četiri godine.