DVD Velika Ludina održao godišnju Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Ludina 3. veljače održalo je svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Skupštini, održanoj u Društvenom domu u Velikoj Ludini, osim članica i članova ovog DVD-a, nazočili su i predstavnici Općine Velika Ludina te prijateljskih udruga i sponzora.

„Društvo je ovo koje se ponosi tradicijom dugom više od 130 godina. Uz proslavu 1. svibnja i sviranje budnice, društvo je sudjelovalo u proslavi Tijelova i sv. Florijana, Dana Župe, te na Hodočašću u Mariju Bistricu. Trenutno broji 170 članova, a ono što veseli, sve je veći broj operativnih članova, te članova mladeži koji su postigli izvrsne rezultate na natjecanjima.“ – istaknuo je predsjednik Dario Hegel.

Kako je istaknuo zapovjednik Tomislav Lidmila, u proteklom izvještajnom razdoblju sudjelovali su na 12 intervencija te na pokaznoj vježbi. Uz edukaciju, ulagalo se u uređenje vatrogasnog doma i dvorišta, ali i u opremu. Naime, nabavljena je oprema koja je nedostajala, vrijednosti gotovo 35 tisuća eura, financirana iz EU fondova.

Puno uspjeha te realizaciju što većeg broja aktivnosti, a što manje intervencija, članovima DVD-a zaželio je predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak. Naglasio je i kako će Općina ove godine nastaviti ulaganja u vatrogastvo, a istome se nada i od brojnih sponzora i donatora.