Dijana Lipovac nova je predsjednica ŠRK “Moslavac”

Športski rukometni klub Moslavac iz Popovače održao je izbornu sjednicu na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Dijana Lipovac.

Osim toga, na skupštini je podneseno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za proteklu godinu, kao i planovi za tekuću.

U 2023. godini klub je djelovao s oko 115 polaznika rukometne škole raspoređene u odgovarajuće lige i natjecanja. „Početkom 2023. godine nastavili smo s djelovanjem naše najmlađe grupe rukometaša od 4 do 6 godina koji se uče osnovnim rukometnim pokretima, prvim ozbiljnijim motoričkim vježbama kako bi ih mogli uvesti u rukometnu mini ligu. Ta grupa ima trenutno 15-tak djece s intenzitetom porasta upisa, dok je prošlogodišnji dio djece otišao u mini rukomet. Što se tiče natjecateljske skupine, u proljetnom djelu natjecanja 2023.g. ŠRK Moslavac je bio raspodijeljen u više dobnih skupina koji su se natjecali u nekoliko kategorija i rukometnih liga. Najmlađi ligaški rukometaši, a to su djevojčice 2014.g. i mlađe, te dječaci 2014.g. i mlađe, natjecali su se u mini rukometu u Rugvici te na tradicionalnom turniru u mini rukometu kojeg ŠRK Moslavac svake godine organizira na kraju proljetnog dijela sezone. Dječaci 2010. godište i mlađi natječu se u 2.HRL središte sa skromnijim rezultatima uslijed nedostatka djece 2010. godišta za punu ekipu, pa se nadopunjavamo sa mlađom dobnom skupinom. Unatoč tome tijekom godine vidi se veliki napredak i vjerujemo da će puno bolji rezultati doći već s početkom proljetnog djela natjecanja. Djevojčice 2012.g. i mlađe u 2.HRL ostavile su malo zapaženiji trag u samom natjecanju gdje su se ravnopravno nosile sa mnogo jačim protivnicama, i ostvarile nekoliko važnih pobjeda. Dolaskom novog trenera krajem 2023.g. Jure Žilića s pravom možemo očekivati nastavak kvalitetnog rada s djevojčicama i još boljim rezultatima. Natjecanja u 3.HRL Središte seniorska ekipa krenula je godinu mnogo bolje od prijašnje u kojoj su se tek osnovali. Do kraja godine uspjeli su ostvariti veći dio pobjeda i odličnim rezultatima zadržati se u gornjem djelu tablice na kraju jesenskog djela natjecanja. Paralelno sa svim rukometnim dešavanjima, uprava kluba je početkom godine pokrenula grupu nazvanu „vježbaonica“ u kojoj dvoje naših trenera (Vlatka Hajdu i Sandro Ermakora) pružaju stručne vježbe u obliku fitnesa za sve dobne skupine. Do kraja godine „vježbaonica“ broji 40-tak polaznika. Na sve gore navedeno ŠRK Moslavac je uspio osigurati dodatnu športsku opremu za sve uzraste potpomognutu sa raznim sponzorima, Gradom Popovača te ZSU Grada Popovače u obliku trenirki, športskih torbi i dresova“ – stoji u izvješću kluba.

S planovima za tekuću godinu sve prisutne upoznala je nova predsjednica Dijana Lipovac:

„ŠRK Moslavac Popovača natječe se u sezoni 2023./2024., kroz sudjelovanje na slijedećim natjecanjima (podijeljeno po kategorijama i uzrastima a počevši od najmlađih):

– Natjecanje u Rugvici za dječake 2014. godište i mlađi, u mini rukometu sezona 2023/24

– Natjecanje u Rugvici za djevojčice 2014. godište i mlađe, u mini rukometu sezona 2023/24

– Natjecanje u 2HRL za djevojčice U11, 2012. godište i mlađe sezona 2023/24

– Natjecanje u 2. HRL ‘’središte’’ – 2012g i mlađe DJEČACI ‘ ( U13 ) sezona 2023/24

– Natjecanje u 3. HRL ”središte” – seniorska ekipa

S početkom ljetne sezone u 2024.g. plan je da se trenutni rukometaši koji se natječu u mini ligi Rugvica, prebace u ligu za djevojčice i dječake u kategorijama U11, a trenutne kategorije prebaciti u starije kategorije U13 djevojčice i U13 (ili U15) za dječake.

Naši najmlađi polaznici rukometne škole se potom upisuju u mini lige u Rugvici koji će tako po prvi put prisustvovati u natjecateljskoj sezoni nakon pripremne škole rukometa.

Ovo je pozitivni pomak gdje se nakon dužeg vremena generira sve više uzrasta rukometaša, i samim time popunjavaju generacije djevojčica i dječaka koje su nam falile proteklih godina u natjecanjima u HRL. Plan je da ove godine imamo dvije generacije više u natjecanjima u HRL.

Seniorska ekipa nastavlja svoje natjecanje u 3.HRL Središte gdje su rezultati i više nego zadovoljavajući te možemo s pravom reći kako nastavak jesenskog djela natjecanja ide u smjeru seniora u viši rang natjecanja.

Klub je također pokrenuo upis dva člana seniorske ekipe u škole za trenere, gdje bi nakon završene trenerske škole u 2024.g. bili aktivni članovi kluba i kao treneri. S povećanjem broja djece tj. natjecanja u 2024.g. svakako ćemo imati potrebe za njihov kvalificiran rad s mlađim dobnim skupinama u obliku njihovog trenera.

Klub će nadalje poticati, u dogovoru s trenerima, odlazak u škole i vrtiće radi prezentiranja rukometa i samim time tražiti nove članove kluba kako bi se održao kontinuiran upis novih članova te samim time nastavak popunjavanja generacija“ – rekla je Lipovac.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.