Županija osigurala sredstva za kulturu

Sisačko-moslavačka županija za udruge i druge organizacije civilnog društva koje djeluju na njezinom području ove će godine dodijeliti 67 tisuća eura.

Temeljem Zaključka Kulturnog vijeća rad Zajednice kulturno-umjetničkih udruga financirat će se s 13 tisuća eura, a značajna će sredstva dobiti i organizacije s područja Moslavine.

Gradski puhački orkestar „Krešimir“ Kutina za Malu akademiju sviranja puhačkih instrumenata i malu mažoret školu dobit će 500 eura, a za Međunarodnu kulturnu suradnju 700 eura. Gradski savez KUD-ova Kutina za Unaprjeđenje kazališnog amaterizma ostvario je potporu od 500 eura, KUD „Ivančice“ za nabavku nošnji i instrumenata 800 eura, KUD „Repušnica“ za „Repušničke susrete“ 700 eura, KUD „Banova Jaruga“ za manifestacije „Banova u Srcu“ i „U Banovoj je kućica“ 600 eura, a KUD „Moslavina“ za bas i otkup dijelova nošnji 880 eura. Vokalna skupina „Rusalke“ za tiskovinu „Zorka Sever – umjetnica našeg kraja” te za nabavu tradicijske odjeće i obuće 700 eura,  Zajednica Talijana Dnate Moslavina za projekt „Zakantajmo na dijelektu bellunese“ 300 eura te ŽVA „Kutinske dunje“ za Godišnji koncert „Glazbeni vremeplov“ 300 eura.

S područja Popovače KUD „Jelenčnka“ za nabavu instrumenata i opanaka ostvario je potporu od ukupno 800 eura, KUD „Stružec“ za manifestaciju „Vidovo“ i kupnju dječje nošnje 700 eura,  KUD „Potočanka“ za „Marijanske susrete“ i 50. obljetnicu KUD-a 600 eura, Povijesna udruga Moslavina  za „Pu(h)movo na Jelengradu“ 700 eura te  Udruga Voloderska jesen za „57. Volodersku jesen“ 500 eura. S područja Velike Ludine KUD „Mijo Stuparić“ za nabavu  folklorne obuće te manifestaciju „Folklorni i tamburaški susreti djece i mladih“ ostvario je potporu od ukupno 700 eura.