Održana Skupština popovačkog Ogranka HVIDR-e

Članovi popovačkog Ogranka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata održali su redovnu godišnju skupštinu na kojoj je osvrt na rad u protekloj godini predstavio predsjednik Ante Čupić izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su realizirane gotovo sve planirane aktivnosti.

Kako je podsjetio Čupić, članovi su sudjelovali u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana odnosno obljetnica, među ostalima naglasivši Maslenicu, Pakrac, Plitvice, Bljesak, Memorijal 12 Hrvatskih redarstvenika Borovo Selo, Dan državnosti, Dan Grada, Dan pobjede, Medački džep, Dan mrtvih, Sjećanje na žrtvu Vukovara…. „Na obilježavanje obljetnica smo se kao Udruga odazivali ne samo na području Grada Popovače, već, prema mogućnostima, i na samim mjestima određenih zbivanja. HVIDRA Popovača je u suradnji sa Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, a posebno onih vezanih uz obilježavanja Dana mrtvih kada su za sve poginule i umrle hrvatske branitelje zapaljene svijeće na njihovim vječnim prebivalištima te položeni vijenci kod središnjih križeva na svim mjesnim grobljima“- napomenuo je Čupić dodajući i aktivno sudjelovanje u radu Predsjedništva Županijske HVIDR-e Sisačko- moslavačke županije. U okviru svog osvrta na rad u proteklom razdoblju predsjednik popovačke HVIDR-e Ante Čupić izdvojio je i problematiku stambenog zbrinjavanja članova te naglasio da je udruga uspješno riješila sve administrativne aktivnosti te su članovi obavili sistematske preglede u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača. Među ostalim aktivnostima predviđenima u okviru usvojenog Plana rada za ovu godinu, ističe se nastavak svih inicijativa usmjerenih na zaštitu digniteta Domovinskog rata.

Ovogodišnju Skupštinu popovačkog Ogranka HVIDR-e je među ostalim gostima pozdravio gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem, pohvalivši ovom prilikom sudjelovanje i odaziv članova Udruge u svim programima obilježavanja značajnih obljetnica kojima je cilj očuvanje spomena na Domovinski rat i promicanje njegovih vrijednosti.