U Novskoj predstavljen projekt Centar gaming industrije

U Novskoj je predstavljen jedan od najvažnijih razvojnih projekata na području Sisačko-moslavačke županije – Centar gaming industrije. On će se graditi na području tog grada, grada koji je središte naše gaming industrije te koji posljednjih godina u tom sektoru bilježi odlične rezultate.

Projekt je vrijedan oko 60 milijuna €, a obuhvaća gradnju kampusa koji će se prostirati na gotovo 9 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska. U sklopu Centra gaming industrije nalazit će se fakultet sa sportskom dvoranom i bazenom, studentski dom, akcelerator s VR studiom, inkubator s dvoranom za testiranje videoigara, energana te drugi prateći vanjski sadržaji.

Nositelj projekta je Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, a partneri Sisačko-moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Grad Novska. Financiranje projekta osigurano je iz Fonda za pravednu tranziciju.

Projekt su, uz ravnateljicu Javne ustanove Regionalni koordinator SMŽ Anreu Šeperac, gradonačelnicu Mariju Kušmiš i župana Ivana Celjaka predstavljali i ministri regionalnog razvoja i fondova Europske unije te mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Šime Erlić i Marin Piletić, naglasivši njegovu važnost za cijelu RH.

„Vlada RH učinila je sve kako bi se osigurala sredstva iz europskih fondova, konkretno iz Fonda za pravednu tranziciju, za realizaciju ovog projekta“ -napomenuo je ministar Erlić.

Sada se samo očekuje raspisivanje ciljanog natječaja za taj projekt, kako bi se po dobivanju odluke o financiranju moglo krenuti s izborom izvođača radova.

Svi se nadaju da će gradnja Centra gaming industrije započeti u prvoj polovini ove godine.