Advent 2023. oduševio posjetitelje brojnim aktivnostima

Turistička zajednica grada Kutine organizirala je, uz pokroviteljstvo Grada Kutine, još jedan Advent u Kutini. Program kutinskog adventa održao se na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Započeo je 3. prosinca 2023. i trajao sve do 7. siječnja 2024.godine.

Ove je godine ”Advent u Kutini” donio znatno više događanja. Manifestaciju je obilježila prava blagdanska atmosfera, dok je glavni gradski Trg bio uređen blagdanskim ruhom. Posjetitelji su se mogli okušati u klizanju uz bogate okuse raznih gastronomskih delicija poput snježnih fritula, cimet rolica i kuhanog moslavačkog vina. Zabavnog je sadržaja bilo u izobilju, za sve uzraste.

Obilježavanje adventskog ozračja i blagdanskog duha u Kutini počelo je 3. prosinca još jednim dodatnim sadržajem. Riječ je o Street food festivalu Sisačko-moslavačke županije na kojem su, uz službeno otvorenje manifestacije i klizališta, posjetiteljima pripremljeni i podijeljeni tradicijski obroci ovog područja uz moslavački škrlet.

Blagoslov bora i paljenje adventskih svijeća uz župnika preč. Vladimira Hrena i Župni zbor ”Dr. Gustav Baron” bližilo je građane iščekivanju Božića. Samom pomisli na Božić građani su se prisjetili dobrote i radosti darivanja, stoga je ovogodišnji kutinski Božićni sajam, od 22. – 23. prosinca, tradicionalno okupio brojne obrtnike, udruge i umjetnike s raznolikom ponudom rukotvorina, božićnih unikatnih ukrasa, vinare te proizvođače domaćih i lokalnih gastronomskih proizvoda. Nastupi plesnih skupina i blagdanske izvedbe gradskih zborova uveličale su radosno iščekivanje Božića. Društvo Naša djeca Kutina tom je prilikom uprizorila žive jaslice sa Svetom Obitelji i sveta tri kralja čime je približila građane radosnom iščekivanju Božića.

Kutina je još jednom pokazala da je Grad prijatelj djece programom manifestacije koji je pomno pripremljen, bogat i raznolik za sve uzraste, o čemu su svjedoče aktivnosti za najmlađe posjetitelje: od dječje animacije, kreativnih radionica i predstava, kućice Djeda Mraza, dolaska svetog Nikole i darivanja djece slatkim paketima, do božićnog vlakića koji je četiri dana prometovao ulicama grada.

U nedjelju, 31. prosinca u podne, održao se Dječji doček Nove 2024. godine. Osim podjele dječjeg pjenušca u podne, mališane je zabavio mađioničarski nastup uz modeliranje raznih figurica od balona te moderni kostimirani likovi kao što su Lego Kai, Olaf i Zimska kraljica, uz zabavan zajednički ples. Za odrasle je u večernjim satima pripremljen gradski doček Nove godine uz raskošan vatromet, neizostavnu ugostiteljsku ponudu i proslavu do jutarnjih sati.

Bilo je dovoljno prepustiti se uživanju uz radostan zvuk božićnih pjesama i dječjeg veselja, s kuhanim vinom i fritulama u rukama i upiti blagdanski ugođaj Adventa u Kutini – gradu u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja!

Organizator: Turistička zajednica grada Kutine

Suorganizator: Komunalni servisi Kutina d.o.o.

Pokrovitelj: Grad Kutina

Partneri i suradnici: Sisačko-moslavačka županija, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Športski centar Kutina, Muzej Moslavine Kutina, Knjižnica i čitaonica Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, Udruga vinogradara i voćara Moslavine ”Lujo Miklaužić” Kutina, Eko Moslavina d.o.o., Dječji vrtić Kutina, Mažoretkinje grada Kutine, Društvo Naša djeca Kutina, VS Rusalke, ŽVA Kutinske Dunje, Zbor Udruge umirovljenika grada Kutine, Zbor Udruge umirovljenika Petrokemije, Župa BDM Snježne – Kutina, Župni zbor ”Dr. Gustav Baron”, Dramsko-umjetnički studio KriD, Udruga Rondo, OŠ Mate Lovraka Kutina, GI, obrt za ugostiteljstvo

Tekst i fotografije TZ Grada Kutine

(izvor: kutina.hr)