Završna konferencija projekta “Istražujući raSTEMo” u OŠ J. Kozarca u Lipovljanima

 U OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima održana je završna konferencija projekta „Istražujući raSTEMo“. Projekt je proveden u suradnji s partnerima Otvorena računalna radionica “Svi smo protiv“ iz Zagreba i GeoCamp Island ehf., Reykjanesbær s Islanda.

– Projekt čija je vrijednosti više od 366 tisuća eura ima za cilj ojačati kapacitet osnovne škole u STEM podučavanju s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i učenika. Kroz aktivnosti modernizacije i nabave STEM opreme stvoreni su preduvjeti za kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti korištenjem odgovarajuće opreme kojoj je školi i učenicima zbog socio-ekonomskih čimbenika otežan pristup. U sklopu projekta obnovljenje su i adaptirane tri učionice s kabinetima koji sada imaju suvremenu opremu, a nabavljena je i STEM oprema, naglasila je tom prilikom ravnateljica škole, Mirjana Faltis.

 U sklopu projekta održane su dvije višednevne terenske nastave učenika u Rijeci i na Brijunima te dvije jednodnevne nastave gdje je posjećen Prirodoslovno-matematičko fakultet u Zagrebu te Tehnički muzej Nikola Tesla i Botanički vrt.

Osnivač OŠ Josipa Kozarca je Sisačko moslavačka županija koja je školi pružila potporu u financiranju, ali i u operativnom dijelu kako bi se mogli uključiti u ovaj projekt čiji je rezultat moderno opremljena škola na korist svih učenika i nastavnika.


 U ime Sisačko moslavačke županije završnu konferenciju pratio je zamjenik Mihael Jurić: „Izrazito smo ponosni na ovaj projekt koji će nadograditi sustav obrazovanja u osnovnoj školi ovdje u Lipovljanima. Vidimo da su projektom zadovoljni učitelji, ali ponajprije učenici koji su stvorili nova znanja i nove spoznaje za suvremene tehnologije koje više nisu budućnost, već sadašnjost“, izjavio je zamjenik župana Ivana Celjaka.

Završnu konferenciju uveličao je dječji zbor OŠ Josipa Kozarca.