Tradicionalni susret 80+ Udruge umirovljenika Grada Kutine

Udruga umirovljenika Grada Kutine danas se sjetila svojih 30-tak članova koji imaju više od 80 godina.

Riječ je o tradicionalnom susretu uoči božićnih blagdana kojim Udruga želi dati na važnosti svim svojim starijim članovima. Na taj način žele podsjetiti društvo u cjelini na njihov velik doprinos zajednici koji su dali tijekom svog radnog vijeka, ali ga daju i danas. Naime mnogi od njih i danas sudjeluju u raznim aktivnostima čime obogaćuju kulturni život grada – rekla je to u pozdravnom govoru predsjednica Udruge umirovljenika Grada Kutine, Olga Friščić.


  U ime grada Kutine članove Udruge 80 plus pozdravio je pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić. On ih je tom prilikom obavijestio o novostima vezanim uz umirovljeničku populaciju.

Najavio je predaju tehničke dokumentacije za Ispostavu Doma za starije Sisak u Domu zdravlja Kutina gdje bi u siječnju mogli doći prvi štićenici. Najavio je i promjenu prostora za Udrugu umirovljenika. Naime grad je nakon niza godina uspio postati vlasnik prostora Doma umirovljenika gdje je u planu premještanje Knjižnice i čitaonice koja nužno treba novi prostor. Time bi Udruga umirovljenika trebala prijeći u sadašnji prostor Knjižnice koji će za umirovljenike biti adekvatno preuređen.

Skup je počeo i završio pjesmom, uz božićne čestitke i najavu sljedećeg susreta dogodine.