Nove STEM, učionice u pet kutinskih osnovnih škola

U pet kutinskih osnovnih škola opremljene su učionice informatičkom i ostalom opremom za nastavu predmeta iz tzv. STEM područja. Rezultat je to provedbe EU projekta „New STEM Kutina – abeceda budućnosti“.
Projekt je financiran 100%-tno bespovratnim sredstvima od čega je 85% financirano kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021 Islanda, Lihtenštajna i Norveške i 15% nacionalnog sufinanciranja od Republike Hrvatske u okviru Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“. Izvijestila je Ana Marija Benčić, voditeljica projekta.

Ana Marija Benčić, voditeljica projekta

U osnovnoj školi Stjepana Kefelje javno su predstavljene dvije učionice opremljene novom, suvremenom informatičkom opremom u kojima se već provodi nastava. Učenici i učitelji uspješno su se prilagodili i prihvatili novu tehnologiju te su već sad vidljivi pozitivni pomaci, rekao je Ivica Petrović, ravnatelj škole.

Ivica Petrović, ravnatelj OŠ Stjepana Kefelje

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo što Kutina drži korak s novim tehnologijama te se uspješno priključila gradovima koje potiču STEM područje.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Projektom „New STEM Kutina – abeceda budućnosti“ nastoji se riješiti problme nedovoljno razvijenih kompetencija i vještina učitelja i učenika Grada Kutine u STEM području.

Projekt stavlja fokus na STEM područja matematike, tehnologije i inženjerstva u svrhu pripreme učenika za uspješan nastavak obrazovanja na srednjoškolskoj razini te ih nastoji pripremiti za izazove tehnološki naprednog modernog društva.