U Popovači obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Paljenjem svijeća u središtu Popovače u petak, 17. studenog obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Predstavnici Ureda gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Popovače na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem, predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom zajedno s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na početku okupljanja posvećenog 32. obljetnici pada Vukovara svijeće su zapalili kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Trgu II kod Doma kulture, a potom je ono tradicionalno nastavljeno u kružnom toku u središtu Popovače.

Dan sjećanja je paljenjem svijeća obilježen u gotovo svim naseljima na području Grada Popovače. Posebice se u tom programu istaknula Župa Voloder. Program obilježavanja tom je prigodom održan 18. studenog s početkom u 18 sati kada je emitiran kratki film o stradanju Vukovara „5 minuta za sjećanje“, a potom su uslijedili zvon zvona za Vukovar i Škabrnju, sveta misa za sve poginule te paljenje svijeća u centru mjesta.