Sastao se Mjesni odbor Donja Vlahinička

U Mjesnom domu u Donjoj Vlahiničkoj ,6. studenoga, održan je sastanak članova Mjesnog odbora i predstavnika udruga iz tog naselja sa zamjenikom gradonačelnika Lovrom Miklaužićem.

Tom prigodom, predsjednica Mjesnog odbora Anica Janković izvijestila je o komunalnim problemima s kojima se susreću mještani Donje Vlahiničke, upozorivši, između ostalog, na zadržavanje vode na tzv. Zmanju i pojedinim dijelovima ceste u Vinogradskoj ulici te potrebu postavljanja ogledala ili pak uklanjanja postojećeg derutnog objekta na križanju Tome Pučka sa glavnom prometnicom kako bi se osigurala kvalitetna preglednost pri izlazu iz ove ulice.

Članovi ovog Mjesnog odbora aktualizirali su i pitanje postavljanja režima javne rasvjete na način da ista uz glavnu cestu bude uključena tijekom cijele noći. Raspravljano je i o postavljanju smeđe signalizacije, zapuštenim zemljištima u ovom naselju kao i izgradnji pješačke staze u Lipovečkoj ulici čiji je projektiranje u tijeku.

Mještani su izrazili interes za informacije vezane za pokrenutu inicijativu otvaranja mjesne trgovine. Kako je obrazložio zamjenik gradonačelnika, novi vlasnik trgovačkog lanca koji je sa Gradom sklopio ugovor o zakupu tog prostora očito nema interesa za otvaranje trgovine, pa je za očekivati raskid ugovora i ponovno raspisivanje natječaja.

U okviru ovog susreta izražena je i potreba za postavljanjem kamera kod igrališta mjesnog Nogometnog kluba Ekonomik, a zbog učestale devastacije tog prostora.