Sastao se Eko odbor Dječjeg vrtića Popovača

Eko odbora Dječjeg vrtića Popovača na svom je nedavnom sastanku analizirao Plan rada za aktualnu pedagošku godinu.

Eko koordinatorice Marija Mišković i Marina Ovčariček podsjetile su kako je popovački vrtić svoj eko status stekao još 2011., a višegodišnjim je predanim radom opravdao provođenje međunarodnog programa Eko škole te je zasluženo nagrađen Zlatnim statusom. Kao glavna tema ovogodišnjeg eko programa definirana je „Otpad nije smeće“ te se ona proteže kroz niz različitih događaja u svim vrtićkim skupinama.

Osvrnule su se tom prigodom i na aktivnosti koje su  provedene od početka pedagoške godine do sada, a među njima svakako vrijedi naglasiti obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna mobilnosti, Svjetskog dana hrane, Svjetskog dana štednje, Dječjeg tjedna, Dana kruha i Tjedna jabuka ali i organizaciju Jesenske svečanosti.

Kada je riječ o planovima, naglašen je, među ostalim, prikaz tradicionalnog slavljenja Božića i fašnika, uređivanje cvjetnih gredica u dvorištu vrtića koje će sada obuhvatiti i začinsko bilje, posjet KSP-u, obilježavanje Dana planeta Zemlje koje će uz niz različitih aktivnosti predstavljati Projektni dan vrtića te pripremu i sudjelovanje na Olimpijadi dječjih vrtića.

Sastanku su nazočili i predstavnici gradske uprave, roditelja te Eko kumova – Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ i Komunalnih servisa Popovača, kojima je preostalo samo čestitati vrtiću na osmišljavanju i provedbi eko programa.