Održana smotra zimske službe u Popovači

U dvorištu Komunalnih servisa Popovača 14. studenog održana je smotra zimske službe.

Temeljem trogodišnjeg ugovora s Gradom, komunalnu djelatnost zimske službe na nerazvrstanim cestama Grada Popovače obavljat će Komunalni servisi Popovača d.o.o. sa Zajednicom ponuditelja koju čine lokalni podizvoditelji, tvrtke ŠTIBRIĆ d.o.o. i ATOLLO d.o.o.

“Sukladno Izvedbenom programu, u zimskim uvjetima održavat će se sve ceste ukupne dužine nešto više od 120 km, od čega oko 100 km asfaltnih prometnica i 20-ak km makadamskih cesta, kao i pješačke staze, parkirališta, trgove i staze na grobljima“-istaknuo je direktor Komunalnih servisa Popovača Ivor Stanivuković.

Za posipanje navedenih prometnica i javnih površina KSP je nabavio 30 tona kamenih agregata te isto toliko soli, a u pripravnosti je i dobra operativna mehanizacija.

Pregledom opreme izvršenim u suradnji s predstavnicima nadležne policijske postaje utvrđeno je da je izvođač opremljen potrebnom mehanizacijom, strojevima, opremom i stručnom radnom snagom, kako bi kvaliteta izvođenja predmetnih poslova bila na što većem nivou i u skladu s pravilima i normama struke za ovu vrstu poslova.

„Iako su predviđanja zasad takva da će zima biti blaga, sukladno zakonskoj obavezi Komunalni servisi Popovača i tvrtke koje će uz njih raditi, nabavile su adekvatnu mehanizaciju kojom će se vršiti obavljanje poslova zimske službe. U slučaju snijega, čišćenje će tako biti moguće odraditi u kratkom roku i kvalitetno.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.

Temeljem trogodišnjeg sporazuma, Grad je za potrebe zimske službe osigurao iznos od oko 200 tisuća eura, a konkretno, za tu namjenu ove sezone planira izdvojiti oko 75 tisuća eura.

Zimski uvjeti na cestama u Hrvatskoj proglašeni su za period od 15. studenog te od tog datuma do 15. travnja iduće godine djelatnici Komunalnih servisa službeno dežuraju i raspoređuju  poslove sukladno prioritetima.