“Neš’ti mene” i “Saobraćajka u susjedstvu” – nasmijali publiku u Noći kazališta

Noć kazališta u Kutini ove je godine održana pred prepunom dvoranom Doma kulture koja je došla podržati dvije kazališne predstave “domaće radinosti”. Kutina se na ovaj način pridružila brojnim gradovima u Hrvatskoj koji su obilježili Noć kazališta s ciljem popularizacije kazališta kao umjetničke forme. Goste je u dvorani Doma kulture pozdravila ravnateljica POU Kutina, Sanja Feltrin.


  Uspješnu premijeru doživjela je kazališna predstava Neš’ ti mene, u izvedbi Gradskog saveza KUD-ova, a u režiji Jasminke Molnar. Pučka komedija o bračnoj nevjeri i zavrzlamama uz godišnjicu braka, nasmijala je kutinsku publiku koja inače rado posjećuje komedije.

Priču o Mici i Peri na kajkavskom su narječju izvrsno upriličili Ruža Vukadin i Božidar Durbek, dok su sporedne uloge igrali Vlatka Habek, Luka Slovic i Sanja Durbek.

Svakako treba reći kako je Ruža Vukadin kao Mica vrlo uspješno “nosila” glavnu ulogu predstave ne zaostajući za profesionalnim glumcima.

Premijera u Kutini sigurno je samo početak prikazivanja ovog kazališnog djela u kojem su iza pozornice sudjelovale Maja Dobranić, Tena Grgić i drugi.


Nakon premijerne predstave, uslijedila je predstava prof. Ante Juretića i amaterske kazališne skupine Beskućnici koja je izvela djelo Saobraćajka u susjedstvu.

Iako je ovu predstavu kutinska publika imala više puta priliku pogledati ovu humoresku, jednako duhovitom učinili su je i ovaj puta glumci, Marija Troha, Ivan Masnec i Slavica Miljan.