Iznimno uspješna turistička sezona u Parku prirode Lonjsko polje

„Iako je turistička sezona na samome kraju, posjetitelji i dalje posjećuju Park prirode Lonjsko polje, istina manje nego u jeku turističke sezone, no bilježimo svakodnevne dolaske.“ ističe ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje Domagoj Šejatović.

Broj dolazaka posjetitelja svake godine je u porastu, na osnovu prošle godine bilježimo povećanje od 59 %, ističu iz Parka prirode Lonjsko polje.

S brojnim partnerima i privrednim subjektima potrebno je raditi na poboljšanju i razvoju područja Parka, tako je
Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s Lokalnim akcijskim grupama Moslavina, Zeleni trokut i
Zrinskom gorom Turopolje te Razvojnim agencijama NORA, MRAV, SIMORA, Upravnim odjelom za poljoprivredu
Sisačko – moslavačke županije i RDP Technology organizirala je savjetovanje za poljoprivrednike i pružatelje usluga u turizmu s područja Parka prirode Lonjsko polje koja su bila iznimno posjećena. Ovim se nadaju povećanju i poboljšanju ulaganja u gospodarstva, a samim time i poboljšanju turističkih usluga na području Parka.

Sam ravnatelj Šejatović, koji je i inicijator ovih savjetovanja istaknuo je: „Ovo je lijep primjer kako su se Javna
ustanova Park prirode Lonjsko polje, Lokalne akcijske grupe, Razvojne agencije koje djeluju na području Parka te
Sisačko – moslavačka županija udružile u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je omogućiti besplatna savjetovanja poljoprivrednicima kako bi modernizirali mehanizaciju, povećali konkurentnost i u konačnici unaprijedili poljoprivredna gospodarstva i ulaganja u ruralni turizam na području Parka prirode Lonjsko polje.“

Domaći i strani gosti sve više istražuju manje poznate krajeve kontinentalne Hrvatske. Traže autohtonu ponudu,
prirodne ljepote i održivi turizam, a upravo to nudi Park prirode Lonjsko polje. Uspješno provedene manifestacije RangerRUN i Dan graditeljske baštine u Krapju odraz su zajedničkog djelovanja Ustanove i mještana, što posjetitelji vide, osjete te se rado vraćaju u Lonjsko polje.