Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o komunalnim problemima istočnog i južnog dijela grada

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnici su iskazali interes za niz tema, a podosta i o komunalnim problemima i infrastrukturnim potrebama u naseljima na istočnom i južnom dijelu grada.

Vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) tom je prigodom prenio pitanje mještana Donje Jelenske koji su, kako je citirao „nezadovoljni obećanjima vezanima uz led rasvjetu, mostove, uvođenje plina, a uređenje doma odrađeno je djelomično“.

„To su vjerojatno planovi Mjesnog odbora tog mjesta. No, vezano uz rasvjetu, u odnosu na brojna druga mjesta ona je dosta dobra jer su tamo gamalux lampe. U određenom vremenskom roku, zasigurno će biti i LED rasvjeta. Što se tiče mostova, kroz to mjesto prolazi županijska prometnica te oni nisu u našoj nadležnosti niti ne možemo odlučivati o njihovom pročišćavanju, odnosno uređenju. Što se tiče plina, kada vidimo zahtjev nekog od mještana, uzet ćemo to u obzir i pokrenut ćemo tu investiciju. Ona je vrlo značajna budući da je ovo naselje dosta udaljeno od Potoka, te se ovaj projekt neće bez nekog značajnijeg plana pokretati. Vezano uz dom, sanirano je krovište i uređene su instalacije i taj je dom sada u dobrom stanju.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru te naglasio kako od strane Mjesnog odbora Grad nije zaprimio niti jedan zahtjeva, a u slučaju da je, vjerojatno bi se određene stvari još i odradile. Također, vezano uz ovo naselje napomenuo je i završen nasip od strane Hrvatskih voda, a koji sada u potpunosti sprječava plavljenje sela. Osvrnuo se i na izmalčirane pašnjake, a koji su uređeni na zahtjev stočara, sve s ciljem kako bi se napokon mogli koristiti za ono što su i namijenjeni.

Vijećnik Ivan Abaz (HDZ) upitao je gradonačelnika ima li novih informacija o procesu izmiještanja kompostane sa sadašnje lokacije u Strušcu.

Gradonačelnik je napomenuo kako su održani određeni sastanci te je započet postupak dobivanja zemljišta na koji bi se kompostana trebala izmjestiti. „Radi se o 5 hektara državnog zemljišta koje se nalazi u gospodarskoj osnovi Hrvatskih šuma. Trebaju se stoga stvoriti preduvjeti za parceliranje te potrebne čestice, a potom i zatražiti od države da se ono dodijeli gradu kako bi se na kraju moglo dati u zakup ili prodati za potrebe buduće kompostane. U ovom času rješavaju se pravno-imovinski odnosi, nadam se da će sve to ići relativno brzo jer svi imaju interes da se ovaj problem riješi.“ – rekao je gradonačelnik.

Vijećnik Branko Gregurek (HDZ) iz Potoka interes je iskazao za loše stanje prometnice u crkvenoj ulici te potrebama za ograđivanjem groblja u tom naselju.

Vezano uz prometnicu, gradonačelnik i resorna pročelnica rekli su kako je posao krpanja udarnih rupa trenutno u tijeku te kako će se isto odraditi i na spomenutoj prometnici. Što se tiče groblja, gradonačelnik je napomenuo kako je u planu njegovo uređenje. Uskoro bi trebalo započeti uređenje pješačke staze, dok bi se postavljanje ograde trebalo odraditi sljedeće godine.