32. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u Koritima

U zapadnoslavonskom selu Korita obilježena je 32. obljetnica pogibije šestorice hrvatskih branitelja pripadnika kutinske 56. samostalne bojne i 65. Samostalnog bataljuna Ivanić grad.
Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Grada Kutine, članovi obitelji, ratni suborci, predstavnici gradova Kutine, Popovače i Lipika odalio su počast braniteljima poginulima u borbi za oslobođenje ovog sela.
Zdenko Vugrinović, zapovjednik I. Satnije 56. samostalne bojne podsjetio je na akciju i dan koji je bio najteži dan u Domovinskom ratu 56. samostalne bojne.
Josip Božiček, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja zahvalio je svima koji se još uviejk sjećaju njihovih sinova.

Josip Božiček, predjednik Udruge roditelja poginulih branitelja

Stjepan Hrastnik, predsjendik Odbora gradonačelnika Kutine za branitelje rekao je kako će udruge branitelja pokrenuti inicijativu kako bi se u Koritima iduće godine uredio dostojan spomenik palima pripadnicima 56. samostalne bojne Kutina.

Stjepan Hrastnik, predsjednik Odbora za branitelja gradonačelnika Kutine

23. studenog 1991. godine u borbi sa agresorom za oslobođenje sela Korita pali su pripadnici 56. samostalne bojne HV Kutina: Srećko Demeter, Krunoslav Rošin, Siniša Coha, Željko Kosović i Ivan Križak te Josip Konečni, pripadnik 65. bojne HV Ivanić Grad.

Njihova tijela razmijenjena su u Slavonskokm Brodu nakon 42 dana od ovog tragičnog dana. Zna se tko su počinitelji ovog zločina, ali roditelji i obitelji još uvijek nisu dočekali pravdu za svoje pale sinove.