Promocija knjige Tomice Kristića “Autostopom po svijetu”

“Autostopom po svijetu” naziv je druge knjige mladog putopisca Tomice Kristića iz Varaždina koju je predstavio kutinskoj publici u Knjižnici i čitaonici.  
  Autora je u kratkim crtama predstavila ravnateljica knjižnice Suzana Pomper, ističući kako kutinska publika voli zapise sa dalekih putovanja, te putopisci često gostuju u kutinskoj Kutini.  


Nakon stopiranja do Novog Zelanda, što je rezultiralo prvom knjigom Tomice Kristića, autor nastavlja putovati i pisati. U novoj knjizi opisuje svoje četverogodišnje iskustvo putovanja Jugoistočnom azijom pri čemu je obišao velik broj tropskih država: Vijetnam, Laos, Tajland, Maleziju, Singapur, Indoneziju, Filipine, Istočni Timor… ali i daleki kontinent, Australija.

 Upoznao je pritom različite društvene slojeve i njihove predodžbe o životu. Najviše su ga fascinirali oni najsiromašniji koji svoj život promatraju izvan granica materijalnoga. Na putovanjima mu se dogodila i ljubav njegovog života s kojom nastavlja putovati i otkrivati nova prostranstva, koja je ovom prilikom uspješno dočarao kutinskoj publici.