Župan i potpredsjednik Vlade RH obišli gradilišta obnove u Sisku

Župan Ivan Celjak, zajedno s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem i suradnicima, u srijedu, 11. listopada 2023. godine obišao je gradilišta na području grada Siska.

Prije obilaska, u zgradi privremenog sjedišta Sisačko-moslavačke županije održan je sastanak na temu obnove nakon potresa, a sastanku su nazočili župan Ivan Celjak sa suradnicima te potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Bačić s državnim tajnikom Domagojem Orlićem i njihovim suradnicima.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić iskazao je zadovoljstvo tijekom obnove: „Iznimno sam zadovoljan načinom provođenja obnove i revitalizacije u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prije obilaska održali smo zajednički sastanak i prošli sve teme koje su u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije ili Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Vlade RH. Mogu reći da dijelimo zajedničko zadovoljstvo i uistinu kvalitetno provodimo sve projekte, ne samo obnove već i revitalizacije Banovine“.

Ministar je istaknuo i kako je dobro da se već sada razmišlja o životu nakon obnove te ostvarenju svih preduvjeta za ugodan život na ovome području: „Kroz brojne projekte Vlade RH i Sisačko-moslavačke županije nastojimo stvoriti sve preduvjete da ovdje bude ugodno živjeti“.

NOVI VELIKI PROJEKT SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE – IZGRADNJA NOVE ZGRADE MEDICINSKOG WELLNESS & SPA CENTRA SMŽ

Prvo gradilište koje su župan Celjak i ministar Bačić sa suradnicima obišli je zgrada Jodnog lječilišta u Sisku, na kojoj se u ovome trenutku provodi obnova nakon potresa, ali ujedno i mjesto gradnje jednog od najznačajnijih revitalizacijskih projekata, odnosno nove zgrade medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije.

Obišli smo danas radove obnove zgrade Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u sastavu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“. Očekujemo da će obnova ove zgrade biti završena na proljeće iduće godine. Vrijednost obnove je oko 3 milijuna €. Međutim, ne samo da obnavljamo i vraćamo zgradu u stanje prije potresa, nego dodajemo novu vrijednost. Nadograđujemo sustav i iza postojeće zgrade gradit ćemo novu zgradu površine 5100 m2 sa 4 unutarnja bazena za grupnu hidroterapiju. Zgrada će imati wellness, spa prostor, prostore za masažu, saune, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, konferencijsku dvoranu i sve druge sadržaje. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za vanjske bazene. Što se tiče nove zgrade, predali smo glavni projekt za građevinsku dozvolu, a po dobivanju građevinske dozvole krećemo u nabavu za radove. Očekujem da ćemo raspisati nabavu krajem ove ili početkom iduće godine, što znači da bi radovi trebali početi najkasnije početkom ljeta iduće godine. Ovo je primjer kako dodajemo novu vrijednost i našim sugrađanima omogućujemo najkvalitetnije uvjete za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te dermatologiju i venerologiju“ – rekao je prilikom obilaska gradilišta župan Celjak.

Obilasku je nazočila i dr. Tatjana Vrga, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja je također izrazila zadovoljstvo projektom izgradnje nove zgrade medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije: „Nakon katastrofalnog potresa, ovo su divni trenutci obnove i uspostavljanja novih, kvalitetnijih uvjeta za sve naše potrebite bolesnike iz cijele županije. U procesu osnivanja je nova ustanova koja će se zvati Lječilište Jodno, a koja ujedinjuje Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Odjel za dermatologiju i venerologiju. Uz uspostavljanje kvalitetnijih uvjeta za rad u odnosu na prijašnje, dobivamo i nove sadržaje. Nova zgrada proširit će mogućnosti pružanja usluga fizikalne terapije i dermatološke dijagnostike i terapije za sve naše sugrađane, uz mogućnosti korištenja jodne vode, koja je prirodni resurs grada Siska i ove županije“.

DO KRAJA GODINE ZAVRŠETAK  RADOVA NA BROJNIM GRADILIŠTIMA

Nakon obilaska zgrade Jodnog lječilišta, uslijedio je obilazak zgrada u Čuligovoj ulici u Sisku na kojima je završila organizirana konstrukcijska obnova te gradilišta zgrade u Ulici Oktavijana Augusta u Sisku na kojoj su u tijeku radovi konstrukcijske (samo)obnove.

Pred nama je do kraja godine dovršetak brojnih radova i brojnih zgrada. Do kraja godine dovršit ćemo 12 višestambenih zgrada, od kojih je 8 u Petrinji i 4 u Glini, a zajedno sa Sisačko-moslavačkom županijom dovršit ćemo i 2 naselja, u Petrinji i Glini. Započela je i gradnja stambenog naselja Zelenjak na području grada Siska, a u ponedjeljak se otvaraju i ponude za izgradnju prvih 6 novih višestambenih zgrada u Sisku“ – zaključio je krajem posjeta Sisku ministar Bačić.