Učenici OŠ Ludina u sklopu Erasmus+ projekta boravili u Turskoj

U sklopu Erasmus+ akreditacijskog projekta trinaest učenika i šest učitelja OŠ Ludina boravilo je od 15. do 21. listopada kod projektnih partnera, u školi za darovite učenike Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi u gradu Balikesir na zapadu Turske.

Tom prigodom, učenici su bili smješteni kod obitelji domaćina, dok su se projektne aktivnosti odvijale u školi ili u obliku terenske nastave.

Imali su priliku posjetiti Regionalni ured nacionalne edukacije u Balikesiru gdje su imali sastanak s predsjednikom i djelatnicima ureda. Posjetili su i druge škole i ustanove poput Sabancı University i Necmi Komili škole u mjestu Küçükköy kod grada Ayvalika. U blizini su obišli i otok Cunda na obali Egejskog mora.

U gradu Bandirma na obali Mramornog mora posjetili su znanstveni i umjetnički centar,  pomorski i povijesni muzej te Manyas nacionalni park Ptičji raj koji se nalazi u blizini.

Učenici su kroz pet dana aktivnosti sudjelovali u cijelom nizu radionica poput izrade papira, slikanja tehnikom mramoriranja, otiskivanja bilja, origamija i izrade krema. Bile su tu i matematičke radionice, a neke od njih pripremio je i vodio učitelj matematike OŠ Ludina Damir Belavić.