U Popovači održat znanstveno-stručni skup u organizaciji ECOVAST-a

U Popovači je, u organizaciji Hrvatske sekcije Europskog vijeća za sela i male gradove – ECOVAST, održan dio Znanstveno-stručnog multidisciplinarnog skupa „Ruralna Hrvatska – izazovi očuvanja prostornih identiteta i unapređenja kvalitete života“.

Skupu su nazočili i predstavnici regionalne i lokalne samouprave, Anica Lenart, voditeljica LAG-a „Moslavina“ i Lovro Miklaužić, direktor TZ Grada Popovače i predsjednik Proizvođačke organizacije „Škrlet“.

Tom prigodom voditeljica LAG-a „Moslavina“, Anica Lenart predstavila je područje djelovanja, brojne karakteristike i prednosti Moslavine koji su preduvjeti održivog razvoja. Također, predstavila je doprinose, inicijative i prakse unutar LAG-a „Moslavine“, te modele za očuvanje identiteta Moslavine, u kojima LAG „Moslavina“ pridonosi poboljšanju i razvoju lokalne i regionalne zajednice.

Direktor Turističke zajednice Grada Popovače i predsjednik Proizvođačke organizacije „Škrlet“ Lovro Miklaužić,  predstavio je zajednički projekt i brend Škrlet, koji je i nastao od istoimene autohtone sorte grožđa.

Na kraju, organizator skupa, Hrvatska sekcija Europskog vijeća za sela i male gradove – ECOVAST, zahvalio je suorganizatorima koji su pomogli realizirati skup i stručnu ekskurziju.

Održavanjem Skupa obilježeno je 30 godina kontinuiranog rada Hrvatske sekcije ECOVAST-a.