Proteklog vikenda – niz kaznenih prijava: u Zbjegovači bijeg s mjesta nesreće

U petak, 20. listopada, u noćnim satima u ulici Antuna Gustava Matoša u Kutini, nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt i ukrao novac.
Od odgovorne osobe zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe, a za kradljivcem se traga.


U petak, 20. listopada oko 8 sati, u Ulici Stjepana Radića u Kutini, policijski su službenici zatekli 19-godišnjaka koji se nije kretao uz rub kolnika te je automobilom kutinskih registracija skrenuo van kolnika na zelenu površinu. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,71 promil. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje. Zbog počinjenih prekršaja protiv njih slijede optužni prijedlozi nadležnom Općinskom sudu.

U subotu, 21. listopada oko 14.30 sati, na kutinskom području u mjestu Zbjegovača, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 43-godišnjak uslijed neprilagođene brzine, automobilom kutinskih registracija udario u dijete koje se u pratnji roditelja kretalo kolnikom. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen te je odbio alkotestiranje. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno.
Uhićeni je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu, dok će zbog počinjenog kaznenog djela Nepružanje pomoći nadležnom državnom odvjetništvu biti kazneno prijavljen.  


U nedjelju, 22. listopada, pola sata poslije ponoći, policijski su službenici u mjestu Kutinska Slatina, zaustavili automobil kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 2,51 promil i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta upravljao 51-godišnji recidivi
Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu te mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.