Popovačom prošao 22. međunarodni memorijalni ultramaraton „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“

Popovačom su 19. listopada prošli sudionici 22. međunarodnog memorijalnog ultramaratona „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sedam ultramaratonaca tijekom pet dana istrčat će 344 kilometara od Zagreba do Vukovara.

Ultramaraton već 22. godinu zaredom organizira Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba. „Kao jedna od najorganiziranijih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, ustrajat ćemo u nastojanju da herojske dane hrvatske povijesti ne prepustimo zaboravu. Već niz godina nastojimo i uspijevamo organiziranjem prigodnih događanja sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine“- ističu organizatori napominjući da ovaj memorijalni ultramaraton okuplja najkvalitetnije atletičare iz Hrvatske i inozemstva.

Dočekavši ih osvježavajućim pićima i voćem, ultramaratonace je u kružnom toku u središtu Popovače pozdravio gradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima zahvaljujući im na snažnom doprinosu kojeg daju očuvanju povijesne istine i vrijednosti Domovinskog rata.