Policijska uprava sisačko-moslavačka bogatija za novih 25 policijskih vježbenika

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, 16. listopada, upriličena je dodjela rješenja polaznicima koji su završili Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2022./2023.

Polaznici su u ovu Policijsku upravu primljeni u svojstvu vježbenika te su raspoređeni na poslove granične, temeljne i prometne policije, a svoju vježbeničku praksu odradit će u nekoliko različitih policijskih postaja gdje će stjecati znanja i vještine.

Načelnik Policijske uprave Luka Pešut, voditelji Službi i načelnici Policijskih postaja srdačno su dočekali mlade kolegice i kolege, zaželjeli im dobrodošlicu i čestitali na uspješno završenom školovanju.

„Biti policajac nije samo zanimanje, to je poziv da služite svojoj zajednici. Mladi ste, puni znanja, elana i volje stoga obavljajte svoj posao savjesno, profesionalno i predano te svojim radom i ponašanjem čuvajte dignitet policijske službe. Kako je policijski posao vrlo zahtjevan, ja i moji suradnici stojimo vam na raspolaganju za svaku vrstu pomoć. Znanja koja ste stekli na Policijskoj akademiji primijenite sada u praksi“ poručio je mladim kolegama načelnik Pešut i poželio im sreću u budućem radu.