Održan 3. Županijski pleter

U Sisku je 20. listopada održana manifestacija 3. Županijski pleter u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ, a pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije.

Na manifestaciji su nastupili folklorne i pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri, koji su tijekom prošle godine postigli iznimne uspjehe svojim plasmanom na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama koje je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ.

Svim sudionicima zahvalnice su uručili župan Ivan Celjak i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić.

Župan Celjak tom je prilikom zahvalio udrugama u kulturi i pojedincima koji predstavljaju bogatstvo kulturne baštine naše županije. „Ova manifestacija pokazuje da smo bogata županija, a mi ćemo i dalje podržavati sve vas koji njegujete tradiciju i čuvate našu kulturnu baštinu“ – istaknuo je župan Celjak.

Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić zahvalila je županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na potpori i naglasila kako su priznanja uručena svima onima koji su, predstavljajući Sisačko-moslavačku županiju, promicali amatersku kulturu diljem Hrvatske.

Na 3. županijskom pleteru nastupili su klapa Kolapjanke, Vokalna skupina Rusalke, KUD “Moslavec” Voloder, KUD “Moslavčanka” Donja Gračenica, KUD “Pokupljanka” Brest Pokupski, Folklorni ansambl Etno Siscia te nagrađivani i visoko plasirani književnici i likovni umjetnici s područja Sisačko-moslavačke županije – Ljiljana Brković Zorčić, Daniel Pavlić, Željka Uhitil, Dijana Budovac i Zlatko Mikloš i Udruga PULS „Moslavački štrk“.