Memorijalni malonogometni turnir Dragutin Kovačević

Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ podružnica Kutina organizirala je memorijalni malonogometni turnir „Dragutin Kovačević“ u znak sjećanja na zapovjednika Policijske postaje Kutina koji je poginuo u oslobađanju vojarne Polom u Doljanima kod Daruvar na početku Domovinskog rata 16. rujna 1991. Branitelji su položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Dragutina Kovačevića na groblju u Voloderu te kod spomen obilježja ispred Policijske postaje u Kutini.
U policijskoj akciji zauzimanju jugovojarne Polom u Doljanima kraj Daruvara 16. i 17. rujna 1991. hrvatske obrambene snage izborile su se za značajne količine oružja iz skladišta koje je opskrbljivalo čak 4 brigade JNA. Posebno su angažirano sudjelovali pripadnici policijskih uprava Kutine i Bjelovara s postajama u Kutini, Garešnici i Daruvaru, Specijalne policije te jedna desetina 56. kutinske bojne.
U akciji je poginulo 8, a ranjeno 6 branitelja. Među poginulima je i zapovjednik Policijske postaje Kutina Dragutin Kovačević. Njemu u spomen kutinski Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 1997. godine u Doljanima je otkrio spomen ploču na kojoj piše: „Vječan je među junacima koje domovina Hrvatska pamti“.
U ime gradonačelnika Kutine sudionike turnira pozdravio je Robert Kolenc, pročelnik Ureda gradonačelnika, sudionike turnica pozdravio je i Predrag Fitnić, zapovjendik Policijske postaje Kutina.
Na turniru je sudjelovalo pet ekipa. Najuspješnija je bila ekipa branitelja iz Kutine, ekipe iz Slavonskog Broda, Daruvara, Novske i ekipa branitelja iz Petrokemije.
„Rezultat je važan, ali nije najvažniji. Sretni smo što smo vidimo i da znamo da smo zdravi. starimo ali duh nam je još uvijek mlad. Najvažnije je; zajedno u ratu, zajedno u miru.“, poručili su sudionicio memorijalnog turnira branitelja policije u Kutini.

Dragutin Kovačević