Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o naknadi šteta nakon olujnog nevremena

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualiziran je niz tema, a među njima bile su i one koje se odnose na sanaciju šteta nastalih pri ljetošnjem olujnom nevremenu.

Predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac upitala je tako kada se može očekivati sanacija krovišta sportske dvorane pri OŠ Zorke Sever. Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je pojasnio kako je riječ o zajedničkoj imovini grada i županije, te kako se zbog složenosti projekta na natječaj za obnovu nije javio niti jedan izvođač. U dogovoru sa županijom, odlučeno je kako će se taj projekt sada provoditi u dvije faze, u prvoj je planirano saniranje oštećenja kako bi se spriječilo prokišnjavanje, a potom će se u drugoj fazi odvijati vraćanje pokrova.

Potpredsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Danijel Sučija, baš kao i vijećnik Rizo Mešić (SDP),  interes je iskazao za isplate odšteta građanima za oštećenja na objektima nastala tijekom olujnog nevremena u srpnju. Gradonačelnik je u odgovoru podsjetio na mjeru kojom je grad nabavkom najlona omogućio sprječavanje nastanka daljnjeg prokišnjavanja, ali i na pomoć koju je pružena građanima slabijeg imovinskog stanja. Vezano uz mjere koje su na nacionalnoj razini, napomenuo je kako su na zahtjev grada proglašene dvije elementarne nepogode, ali konkretno nije mogao reći kada se mogu očekivati sredstva odštete i koliko će ona iznositi.