Grad Popovača za prodaju proizvoda iz vozila uredio put na prostoru sajmišta

Početkom mjeseca izvršena je primopredaja radova na sanaciji puta na prostoru sajmišta u Popovači.

Radove vrijedne 15 tisuća eura, izvela je tvrtka GRGIĆ- PROM d.o.o., a inicirani su u okviru aktivnosti na reorganizaciji prodajne površine popovačkog sajma.

Kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković, ovaj zahvat izvršen je u cilju da se osigura prostor za prodaju proizvoda iz vozila.

Naime, gradonačelnik je napomenuo kako se u prostor sajmišta ulaže kontinuirano, budući da je tradicija sajmovanja duža od 50 godina, ali i kako bi ono opstalo budući da za njim postoji velik interes, kako domaćih stanovnika, tako i onih iz šire okolice, što se moglo vidjeti i tijekom posljednjeg sajma.

„Pokušavamo udovoljiti svim potrebama sajmišta, kako bi se on funkcionalno odvijao i kako bi bio kvalitetan i zakonski. Onaj najbitniji dio, prodaja stoke, posložen je po normativima, a sada smo ovaj dio robe koja se prodaje na štandovima, odlučili proširiti. Naime, radi se o tome da smo osigurali prostor za prodaju robe iz vozila, prije svega mislim na žitarice, a koje su se prodavale uz Moslavačku ulicu, što je onemogućavalo prometovanje njome. Zbog toga smo odlučili da se izvan okvira sajmišta napravi jedna prometnica dovoljne širine, gdje bi se mogao odvijati taj način prodaje iz vozila u vozila.  To je prije svega zbog potreba OPG-ova s našeg prostora, a koji na taj način prodaju višak svojih proizvoda.“ – zaključio je graodnačelnik Mišković.