Započela 56. Voloderska jesen

Podizanjem zastave i nastupom najmlađih folkloraša KUD-a „Moslavec“ započela je 56. Voloderska jesen.

Najveća je to moslavačka i jedna od najvećih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije. Ove se godine održava pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Sisačko-moslavačke županije, Grada Popovače, Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije i Turističke zajednice Grada Popovače, a uz dašak tradicije posjetiteljima donosi i određene novitete.

Kako ističe Josip Mišković gradonačelnik, manifestacija je to koja promiče voloderski kraj i berbu, a unazad nekoliko godina organizira se u znaku škrleta.

„Radilo se i na tehničkim i na organizacijskim stvarima i mogu reći kako smo spremno dočekali goste. Pozivam sve da i ostatak vikenda provedu u dobrom društvu i ugodnom ambijentu te da uživaju u onome što im možemo ponuditi. Od tradicije, prikaza berbe, estradnih nastupa, do dobrog domaćinstva, dobre hrane i najboljeg vina – škrleta.“ – istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

„I ove godine upotpunili smo „Dvor škrleta“. Uz standardnu ponudu naših domaćih vina te ugodan ambijent, posjetitelji imaju priliku kušati i našu domaću hranu. Lokalni OPG-ovci i ugostitelji nude brojne suhomesnate i za tu priliku prigodne delicije, a koje se poslužuju i prodaju u samom parku, uz ulaz u „Dvor škrleta“.“ – napomenuo je zamjenik gradonačelnika i direktor popovačke Turističke zajednice Lovro Miklaužić

Iznimno zadovoljan prvim danom, danom u kojem je većina aktivnosti bila posvećena djeci i mladima, a koji je završio koncertom Mate Bulića, je predsjednik Mjesnog odbora Voloder Danijel Sučija. „Za nas voloderce ovo su najvažniji dani u godini. Program manifestacije je bogat i raznolik, svako u njemu može pronaći po nešto.“ – naglasio je Danijel Sučija.

Ukoliko još niste bili u Voloderu, iskoristite današnju svečanost otvorenja te niz popratnih sadržaja od kojih vrijedi istaknuti stavljanje vola na ražanj, folklorni program i izbor najljepše snehe, otvorenje prigodnih izložba, pokazni letovi mjesnog aerokluba ali i bogat glazbeni program u kojem vas, između ostalih, večeras očekuje Severina,  dok će sutra program ovogodišnje 56. Voloderske jeseni zaključiti Bosutski bećari. U dnevnom programu vrijedi istaknuti misu zahvalnicu, „Paint&wine“, natjecanje pjevača amatera „Prvi glas škrleta“, ali i nastup kako domaćih plesnih i glazbenih skupina tako i Polkaholika.